Image Alt

За клуба

СПОРТЕН КЛУБ ПО ГИМНАСТИКА И СТРИЙТ ФИТНЕС „STREET WORKOUT BULGARIA”

Клубът по гимнастика и стрийт фитнес „STREET WORKOUT BULGARIA” (СКГСФ „STREET WORKOUT BULGARIA”) е учреден през лятото на 2016г. За председател на клуба е избран единодушно легендарния български спортист – Йордан Йовчев. Още януари 2017 е приет за член на Българска федерация по гимнастика и е вписан в регистъра на Министерството на младежта и спорта. Малко по-късно става първия и единствен колективен член от България на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника (WSWCF).

Дейност: Клубът организира за пръв път Национален шампионат в 5 кръга, в който е определен шампионът на България за 2017г. (Под егидата на Купа София). Представителят на България Виктор Каменов става световен вицешампион на Световния шампионат в Москва.

През лятото на 2017 година Клубът реализира проект към Националната програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.  В рамките на проекта бяха обучени ведещи спортисти по стрийт фитнес, които в последствие предаваха знанията си на 10 избрани площадки в различни градове на начинаещи младежи и девойки. Освен на първите стъпки в спорта, те бяха запознати и с вредата от използването на непозволени медикиаменти, алкохол, опиати, както и на алкохол и джънк фууд. През 2019 и 2020 Клубът продължи с проектите си с ММС, като обхвана общо 32 площадки в 16 населени места.

За състезателните 2017, 2018 и 2019 Клубът организира Национален шампионат в 20 кръга в различни градове. На финалния турнир през месец юни бяха определени шампионите на България за 2019г. в съответните категории. При жените първа стана Цвети Станева, която завоюва вицешампионска титла на Световното първенство в Москва през август същата година. При мъжете национален шампион стана Стефан Еротеев, който спечели бронзов медал за България на Световния шампионат в Русия. Поради усложнената епидемиологична обстановка през 2020 година бяха проведени само 10 турнира, като на Финала през юли в София шампиони станаха Жасмина Свиленова при жените и Даниел Христов при мъжета.

На Световния шампионат в Москва 2021г. България стъпи на върха в този млад спорт. Цветелина Станева и Жасмина Свиленова спечелиха първите две места при жените, Даниел Христов стана шампион, а Радослав Радев взе пето място при мъжете.

Клубът спечели два проекта по програма Еразъм, чиито изпълнение тече в момента и ще приключи до 30 юни 2021 и 30 юни 2022 година

През септември 2018г. България домакинства и за първи път на кръг от веригата турнира за Световната купа, като благодарение на добрата работа от наша страна получихме домакинство и за 2019 година.

Успоредно с развитието на стрийт фитнеса, нашият клуб подпомага и паркура, както и спортната гимнастика.

На 16 февруари 2019г. в зала Раковски в София се проведе традиционния вече турнир по спортна гимнастика „Йовчев и приятели“. Турнирът дава шанс за изява на спортисти в детска и юношеска възраст и се организира изцяло от средства на нашия клуб.

През септември 2020г. и 2021г. в София бе проведен и турнир за шампионата на България по паркур.

Meet our
strongest team

01

Crossfit Expert
i
Crossfit Expert
Crossfit Expert
i
Crossfit Expert
Crossfit Expert
i
Crossfit Expert
Cardio Trainer
i
Cardio Trainer